Nimi Mock Test COPA pdf 2022 | Nimi online Mock Test COPA free pdf for NCVT Online Test

Nimi Mock Test COPA pdf 2022 | Nimi Mock Test COPA free pdf for NCVT Online Test
iti50.com
Nimi Mock Test
COPA pdf
pdf Download link
Nimi Mock Test COPA free pdf
Volume I
Download link
Nimi Mock Test COPA free pdf
Volume II
Download link

Nimi online Mock Test COPA pdf 2022. COPA NIMI MOck Question Bank all chapters.


NimiMockTestCOPA

Click: Nimi Mock Test COPA Employability skill pdf >>>
1.Which is the sequence, in which computer operates?
a.Input, output, process
b.Input, process, output
c.Process, input, output
d.Output, process, input
Answer- b
2. Which is the first general purpose programmable electronic computer?
a.ENIAC
b.EDVAC
c.EDSAC
d.UNIVAC
Answer- a
3. What type of device is computer?
a.Electrical device
b.Electronic device
c. Electro magnetic
d.Electro mechanical
Answer- b
4. Who is considered as father of computer?
a.Charles Babbage
b.John Lickert
c.John Mauchy
d.M.V Wilkes
Answer- a
5.Who invented Analytical engine?
a.Charles Babbage
b.John Lickert
c.John Mauchy
d.M.V Wilkes
Answer- a
6. What is the main electronic component of the first generation computer?
a. Integrated circuit
b. Microprocess
c. Transistors
d. Vacuum tubes
Answer- d
7. How does the parallel port transfer a byte?
a. Bit by bit
b.2 bits at a time
c. 4 bits at a time
d. 8 bits at a time
Answer- d
8.Which is an internal power supply units of CPU?
a.CVT
b. UPS
c. SMPS
d. Stablizer?
Answer- c
9. What is the purpose of expansion slot in mother board ?
a. To insert the RAM
b. To insert the mouse
c. To insert the keyboard
d. To insert the additional peripherals
Answer- d
10. What is the purpose of memory unit in a computer?
a.Accepts data
b. Displays data
c.Process data
d. Stores data
Answer- d
11.How many pins are there in DIMM?
a.138
b. 148
c. 158
d. 168
Answer- d
12. How many pins are there in SIMMs?
a. 32 - 72
b. 42 - 82
c. 52 - 92
d.62 -102
Answer- a
13.Which one is an example for OS?
a. Antivirus
b. Windows
c.MS Office
d. Macromedia
Answer- b
14. Which acts as an intermediate between a user and a computer?
a. Macros
b. Antivirus
c. MS Office
d. Operating system
Answer- d
15.What is the function of OS?
a. calculation
b. word processing
c. drawing pictures
d. process & memory management
Answer- d
16.Where does the minimized application reside in windows?
a. Task bar
b. My computer
c. My Document
d.Recent documents
Answer- a
17. Which tool in control panel is used to adjust your computer setting to control computer with voice command?
a. System and security
b. Appearance and personalization
c. Hardware and sound
d. Ease of access
Answer- d
18.Which control panel applet gives the information of computer?
a. System and security
b.Hardware and sound
c. Programs
d. Appearance and personalization
Answer- a
19. What is the extension of applet files in control panel?
a. Ctl
b. Cpl
c.Cal
d. Csl
Answer- b
20.Which shortcut key is used to copy and paste a file folder?
a.Ctrl+ X and Ctrl + V
b. Ctrl + A and Ctrl + V
c. Ctrl + Z and Ctrl + V
d. Ctrl + C and Ctrl + V
Answer- d
21. Which shortcut key is used to refresh windows desktop?
a. F1
b. F2
c. F5
d. F12
Answer- c
22. Which is the order of files and directories in Windows Explore?
a. Serially
b. Sequentially
c. hierarchically
d. Aplhabtically
Answer- c
23. Where does the pinned application stayed in Windows Os?
a. Desktop
b. Notification Area
c. Start Button
d.Task Bar
Answer- d
24. What steps should be taken, if windows not updated automatically?
a. start - control panel - settings - add programs - enable automatic update
b. start - setting - control panel - system - enable automatic updated
c. re- install windows Os
d. restart windows
Answer- b
25. What should be done, if the pen drive is not deducted?
a.
b. Device Manger → right click on USB root hub → enable device
c. Device Manger → right click on USB root hub → scan for hardware changes
d. Device Manger → right click on USB root hub → Update drives
Answer- b


Nimi Mock Test COPA questions and Answer pdf in Hind | English - Volume I


Nimi Mock Test COPA questions and Answer pdf in Hind | English - Volume II


Related post


COPA trade Theory, Practical book pdf 2022
COPA course syllabus pdf 2022
Click: COPA Nimi Mock Test Employability skills pdf>>>
Click: COPA Nimi Mock Test Employability skill test Objective Questions and Answer for NCVT Online -exam

ITI Employability skills questions & Answers 2018-2019 exam-English.


ITI Employability skills questions & Answers 2018-2019 exam-Tamil.



CLICK: NEW-ITI NCVT NSQF SYLLABUS

RELATED POST

Comments